Az automata helyett ismeretlen helyre tette a 15 millió forintot a pénzszállító, majd azt mondta, kirabolták

2021. június 3. – 13:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy erőkkel keresett a nyíregyházi rendőrség egy rablót, aki egy pénzszállító szerint kirabolta őt, amikor egy lakótelepi pénzautomatát akart feltölteni, de állítása szerint a majdnem 15 millió forintot és a fegyverét is elvették tőle.

A rendőrség hamar kiderítette, hogy nagy valószínűséggel a pénzszállító cég alkalmazottja tulajdonította el a rábízott pénzt. Először a pénzszállító kocsiban magához vette a közel 15 millió forintot, majd azt napközben ismeretlen helyre elrakta.

A lakótelepen az üres pénzkazettákkal az automatához ment, így kikerült munkatársa látóteréből. Pár perccel később visszament kollégájához a kazetták és a szolgálati fegyvere nélkül, majd közölte, hogy kirabolták.

A nyomozási bíró elrendelte, hogy a pénzszállítót egy hónapra tartóztassák le, mert felmerülhet a veszély, hogy bűntársakkal vagy tanúkkal összebeszélhet.

Az eset hasonlít ahhoz, ami Budapesten történt áprilisban, mikor egy pénzszállító bejelentette, hogy megtámadták egy X. kerületi bevásárlóközpontban. Pár órán belül kiderült, hogy nem támadták meg, csak azért találta ki a történetet, mert unalmas az élete, elismertségre, izgalomra vágyott, saját állítása szerint be akart vágódni a kollégáinál. Igaz, a budapesti esetnél nem tűnt el 15 millió forint.

(Ügyészség.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!