Újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik a távozó traumatológusok többsége

2021. augusztus 19. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az alacsony ügyeleti díjak miatt júniusban távozó hét traumatalógus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik – írja a 24.hu. A traumatológiai ellátás az orvoshiány miatt korábban szünetelt a zalai megyeszékhelyen.

Újra a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban dolgozik annak a hét traumatológusnak a többsége, akik június végén mondtak fel az alacsony ügyeleti díjak miatt Zalaegerszegen. A 24.hu-nak a kórház megerősítette, hogy a hét orvos közül öten ismét munkába állnak.

Mint korábban írtuk, a traumatológusok az alacsony ügyeleti díjat sérelmezték, és bár a kórház szerint igyekeztek ezeket emelni, az orvosokkal így sem sikerült megállapodniuk. Az orvosok távozása miatt a kórház csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudta ellátni, a bonyolultabb eseteket a mentők Nagykanizsára, Szombathelyre vagy a Zalaegerszegtől 130 kilométerre lévő Kaposvárra szállították. Az ügy miatt Kásler Miklós soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről.

A traumatológiai osztályon dolgozó orvosok felmondását a kórház azután fogadta el, hogy azok az intézmény szerint nem engedtek a követeléseikből. A felmondó orvosok akkor a Telexnek visszautasították a munkáltatói közleményben foglaltakat, azt írták, hogy „a megfelelő fórumokon kívánjuk a jogainkat érvényesíteni”. A felmondások után a Zala megyéből származó Palkovics László innovációs miniszter jelentette be, hogy a zalaegerszegi traumatológiai osztály újjászervezésével egy pécsi egyetemen dolgozó orvost bíznak meg, a Szent Rafael Kórház pedig kihelyezett tanszékként is üzemel majd, vagyis orvostanhallgatók és rezidensek is dolgozhatnak az intézményben.

A zalaegerszegi kórház vezetése a 24.hu-nak most azt mondta, hogy a visszatérő orvosokkal külön bérmegállapodás nem született, a traumatológián azonban az orvosi team nyilatkozatuk szerint folyamatosan bővül: „a korábbi stagnálás helyett jövőbe mutató fejlődés indult el az osztály életében”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!