Hétfőtől újra irányonként két sáv lesz járható a Rákóczi úton a Blahánál

2021. augusztus 19. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől újra irányonként két sáv járható a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér környékén, írja közleményében a BKK. A tér felújítása még július közepén indult el, de már elérkezett a negyedik üteméhez, a tervek szerint pedig 2022 őszére érhetnek véget a munkálatok.

A Blaha belső, legnagyobb része továbbra is le lesz zárva, és hétfő után is dolgoznak majd a legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is. A Nagykörúton augusztus 23. után is csak egy sávot használhatnak irányonként az autósok, és a környező utcák forgalmi rendje sem változik.

A Rákóczi úton a Keleti pályaudvar felé közlekedő buszok megállója után az autóbuszoknak van elsőbbsége besorolni a forgalmi sávba, mivel a buszsáv ideiglenesen megszűnt a csomópontban – ahogyan a nagykörúti biciklisáv is. A BKK a felújítás ideje alatt inkább alternatív útvonalakat ajánl a bringásoknak a párhuzamos utcákban.

Az új Blaha Lujza tér a tervek szerint egy fás, ligetes környék lesz, de megtartják a téren található két tölgyfát, a szökőkutat és a Nemzeti Színház emlékművét is. Továbbá 70 új fát ültetnek, több lesz az ülőhely, és lesznek új köztéri székek és asztalok is. Kialakítanak két MOL Bubi-töltőállomást, kerékpártámaszokat, valamint lesz egy nyilvános, akadálymentesített vécé is – a tervekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!