A Momentum is megtámadta a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazását

Legfontosabb

2021. augusztus 17. – 08:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt után a Momentum is a Kúrián támadja meg azt a népszavazást, amivel a kormány a homofóbbá eltérített pedofiltörvényt akarja utólag legitimálni. Szigeti Flóra, a Momentum igazságügyi szakpolitikusa a párt Facebook-oldalán több jogi érvet sorol fel a népszavazási kérdések ellen:

  • A kérdések értelmetlenek: nem tudni, hogy érvényes és eredményes népszavazás esetén milyen jogalkotással lehetne eleget tenni nekik. Nem tudni, hogy kit és mire köteleznek. A Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria szigorú szempontrendszere alapján a múltban sok, ennél sokkal precízebb, az ellenzék által benyújtott népszavazási kérdést elutasítottak az egyértelműség hiányára hivatkozva.
  • A kérdések valójában nem népszavazási kérdések, mert nem döntésre hívnak fel. Egy igazi népszavazás arra kéri az embereket, hogy döntsenek egy bizonyos kérdésben. Ez a népszavazás nem döntésre hívja a választópolgárokat, hanem biankó felhatalmazást adna a kormány leegyszerűsítő politikájának.
  • A kérdések alkotmányellenesek: egy népszavazással szemben elvárás, hogy akár az igenek, akár a nemek nyernek, a döntés megvalósítható legyen az alkotmány keretei között. A kérdések erre nem alkalmasak. Például az egyik kérdés alapján, ha győznek az igenek, akkor a gyermekeknek korlátlanul lehetne szexuális médiatartalmat megjeleníteni. Ez ellentétes a gyermekek alapjogaival, és ellentétes az EU-s joggal is.

A Momentum szerint azonban a jogi problémák a kisebb gondot jelentik ennél a népszavazási kezdeményezésnél. A párt szerint ezek a kérdések és a kormány teljes kommunikációja is az elmúlt időszakban a gyűlöletkeltésről szól. Miközben hangsúlyozzák a gyermekek védelmét, közben számtalan olyan gyermek életét keserítik meg, akiknek amúgy segítségre, támogatásra lenne szükségük.

„Azzal, hogy a baloldali pártok és szervezetek megtámadták a gyermekvédelmi népszavazásra irányuló kezdeményezést, elismerték, hogy mindannyian támogatják az LMBTQ propaganda bejutását a magyar óvodákba és iskolákba” – reagált a párt lépésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kormány ezért még inkább kiáll a gyermekvédelmi népszavazás mellett. „Valós a veszély, hogy a baloldal hazánkban is teret akar adni a gyermekeket célzó LMBTQ propagandának. Európában elsőként a magyarok dönthetnek majd arról, hogy kik szólhatnak bele a gyermekek szexuális nevelésébe” – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Választási Bizottság július végén hitelesítette a kormány összes olyan kérdését, amely a homofóbbá eltérített pedofiltörvény népszavazási legitimációját szolgálja. A kérdések az alábbiak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Ezek értelmét külön cikkben próbáltuk megfejteni, ezt itt olvashatja el. Orbán Viktor egy korábbi interjúban azt mondta: „Az Országgyűlés, remélem, hogy ősszel elrendeli a népszavazást, és még a választások előtt, januárban vagy februárban le is tudjuk ezt bonyolítani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!