A Kétfarkúak a Kúrián támadják meg a homofóbbá tett pedofiltörvényt megtámogató népszavazást

2021. augusztus 16. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt hétfőn jelentette be, hogy megtámadják a Kúrián azt a népszavazást, amivel a homofóbbá eltérített pedofiltörvényt legitimizálná, utólag.

A párt a Facebookon tette közzé a bejelentést.

A beadvány fő pillérei a következők:

  • Az Országgyűlés már meghozta a törvényt, gyakorlatilag értelmetlen a népszavazás.
  • A kérdések nem egyértelműek, nem egyértelmű, hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat, de az sem egyértelmű, hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni, „vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se.”
  • Nem egyértelmű az sem, hogy a népszavazás bizonyos eredményei esetén milyen döntést kell hoznia a kormánynak.
  • A párt szerint lehet olyan kimenetele a szavazásnak, ami „tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is.”
  • A népszavazás kérdései megtévesztőek, úgy fogalmazták meg őket, mintha lehetséges lenne a nemváltó műtét Magyarországon, továbbá összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást.

A párt posztja, amihez csatoltak jogi hátteret az Országgyűlés hatásköréről, illetve a választópolgári egyértelműségről:

Frissítés 16.56: A Kutyapárt mellett a TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért is megtámadja bíróságon a népszavazás kérdéseit. Mint írják, a kérdések miatt többen is felkeresték őket,

„végül a szervezet mind az öt kérdéssel szemben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be egy hozzá forduló apa képviseletében, aki saját alapvető jogai mellett gyermekeinek jogai védelmében is fel kívánt lépni, valamint egy másik szülő és gyermeke képviseletében, akit saját jogaiban is érintenek a népszavazási kérdések.”

Mint kifejtik, a kérdéseket vizsgáló Nemzeti Választási Bizottság ugyanis „a kérdések hitelesítésekor átsiklott afölött, hogy csak olyan kérdéseket lehet népszavazásra bocsátani, melyekre a választópolgárok egyértelmű választ adhatnak”.

A népszavazás tervezett kérdései az alábbiak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A kérdések értelmeit mi is próbáltuk megfejteni egy cikkben, azt itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!