A lúgos orvos inkább a végrehajtónak utalta el az áldozatának megítélt 25 millió forintot, Renner Erika talpalhat a pénzéért

2021. augusztus 10. – 04:57

frissítve

A lúgos orvos inkább a végrehajtónak utalta el az áldozatának megítélt 25 millió forintot, Renner Erika talpalhat a pénzéért
Renner Erika – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Július 27-én járt le a határideje annak, hogy Bene Krisztián kifizesse maró lúggal leöntött áldozatának a jogerősen megítélt 25 millió forintos kártérítést és az azzal járó perköltségeket. Az összeget a férfi apja utalta el, de nem Renner Erika számlájára, ami miatt újabb eljárás következik.

Bár Bene Krisztián a jogerős ítélet szerint 15 napon belül átutalta a 25 millió forint kártérítést és az azzal járó perköltségeket, mivel az összeget nem áldozata, hanem a végrehajtók letéti számlájára küldte, így most Renner Erika talpalhat azért, hogy a pénzéhez jusson.

A Fővárosi Ítélőtábla még június 1-jén hagyta helyben a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet. A döntés alapján Bene Krisztiánnak az ítélet kézhez vételétől számított 15 napon belül 25 millió forint kártérítést kellett fizetnie áldozatának. Ezenkívül a jogerős büntetését töltő férfinak fedeznie kellett a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is.

A lúgos támadás

Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Benének ezt július 27-ig kellett teljesítenie. Ügyvédje július 13-án arról érdeklődött Renner Erika jogi képviselőjénél, hogy Bene apja a „jogosult” mely bankszámlaszámára utalja egy összegben a pénzt. Bár a kért adatokat megkapta, végül a több mint 26 millió forintot valamiért mégsem fia áldozatának számlájára küldte.

Egyelőre kérdéses, hogy szándékos vagy véletlen malőrről van-e szó. Az mindenesetre a végrehajtó szerint is életszerűtlen, hogy az adós közvetlenül a bírósági végrehajtó iroda számlájára utaljon. Emiatt Renner Erikának most a Fővárosi Törvényszéken kell kérnie a végrehajtási eljárás elrendelését, aminek az átfutása valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

„Ott kiállítják a végrehajtói okiratot, melyet a törvényszék részben nekünk, részben a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak is megküld. Miután a végrehajtói kartól megkapjuk a dokumentumot, napokon belül el tudjuk indítani az utalást is”

– magyarázta a Schadl és Társa Végrehajtó Iroda munkatársa.

Hozzátette, az adós közvetlenül a nyertes félnek is fizethetett volna, így utóbbinak nem kellene most kérnie a kielégítési végrehajtást, hogy a több millió forint hivatalosan is a számlájára kerüljön. Az újabb eljárásnak viszont várhatóan több százezer forintos költsége lesz, de mivel a jogerős ítélet alapján Renner Erika „költségmentességet élvez”, így ezt az összeget is Bene Krisztiánra terhelhetik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!