Újra szolgálatban az életveszélyesen megsebesített rendőr és a támadót ártalmatlanító rendőrnő

2021. augusztus 5. – 10:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra szolgálatban az a két rendőr, akiket tavaly karácsonykor egy önkívületben tomboló férfihoz hívtak ki a lakók, ám a beavatkozás során a férfi egy bajonettel támadt a rendőrökre – írta a Police.hu. Lingvai Péter életveszélyes sérülést szenvedett, a támadót végül Szarvas Erika kilenc leadott lövése állította meg, megölve a 36 éves férfit.

A két rendőr őrmestert szolgálatba állásukkor a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese köszöntötte.

Bajonettel esett a rendőröknek

A 26 éves Lingvai Péter és a 23 éves Szarvas Erika a férfit többszöri felszólítás után akarta megbilincselni, ám az önkívületben lévő – a lakók ajtaját korábban rugdosó, majd a lépcsőházban üvöltöző – férfi ellenállt. Először a nőt lökte odébb, majd a másik rendőrnek esett, akivel elvesztették az egyensúlyukat, és az egyik ajtónak csapódtak. A rendőrnő ekkor már rádión akart erősítést kérni, amikor észrevette, hogy támadójuk egy bajonettszerű kést vesz elő, és azzal azonnal a társának esik.

Szarvas ezután férfi kezére és vállára célzott, majd „további három, lefelé irányuló lövést adott le”, de támadójuk így sem állt le, tovább hörgött és szurkált, ezért a rendőrnő még négyszer rálőtt. Ez sem hatott, a férfi felállt, és a rendőrnő felé indult, ezért ő megint tüzet nyitott. Összesen 11 lövést adott le – ebből 9 okozott lőtt sérülést –, de csak az utolsó kettővel célzott a mellkas irányába, végül egyébként ezek állították meg a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A IV. kerületi támadást a lakók otthonaikból hallgatták vagy a kukucskálón keresztül nézték végig.

A lakók szerint ha a rendőrnő nem lőtt volna, nagy eséllyel ő is megsérült volna, és az is elképzelhető, hogy a férfi bejut a lakásokba. Azt, hogy a rendőrök jogos védelmi helyzetben voltak, korábban a parancsnoki vizsgálat is megállapította, és ezt támasztotta alá a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása is.

Februárban főkapitányi elismerést kaptak az Újpesten megtámadott rendőrök, akik akkor beszámoltak arról, mit éltek át a támadáskor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!