Villámárvíz alakult ki Esztergomban, törölni kellett az MCC fesztiváljának több programját is

2021. augusztus 5. – 19:12

frissítve

Villámárvíz alakult ki Esztergomban, törölni kellett az MCC fesztiváljának több programját is
Villámárvíz Esztergomban 2021. augusztus 5-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szó szerint hömpölygött a víz Esztergom utcáin csütörtök délután, komoly eső zúdult le a térségben. Az Időkép cikke szerint Esztergom környékén heves esőzéssel kísért csapadékgóc vonult végig, a felhőszakadás pedig kisebb villámárvizet okozott a városban.

A vihart a Széchenyi téren rögzített kamera is felvette:

A 24.hu vette észre, hogy a felhőszakadás érintette a kormányzati pénzekkel teletömött Mathias Corvinus Collegium MCC Feszt nevű rendezvényét is, amit Esztergomban tartanak. A csütörtöki programok nagy részét elmosta az eső, csak a nagyszínpados programokat és két koncertet tartanak meg.

A fesztiválon szombaton előadást tart a Fox News jobboldali amerikai hírcsatorna legismertebb műsorvezetője, Tucker Carlson, aki szerdán megtekintette a magyar határvédelmi kerítést.

Országszerte több mint száz riasztást érkezett a katasztrófavédelemhez, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. Még kora este is több helyszínen dolgoztak a tűzoltók a heves zivatarok okozta károk miatt – mondta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-nek.

A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kérték a tűzoltók segítségét, de számos bejelentést kaptak Hajdú-Bihar megyéből is. Orosházán egy horgászház tetejét szakította le a szél, míg a Hajdú-Bihar megyei Komádiban több ház teteje is megrongálódott a viharos erejű szélben. Békés és Csongrád-Csanád megyében több településen átmenetileg áramkimaradás is volt, de mostanra helyreállt a szolgáltatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!