Aláírták a módosított szerződést a 3-as metró középső szakaszának alagúti munkáira

2021. augusztus 1. – 12:48

Aláírták a módosított szerződést a 3-as metró középső szakaszának alagúti munkáira
A felújított Határ úti metróállomás – Fotó: Horváth Bence/BKV Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Elhárult a jogi akadály a 3-as metró felújításának befejezése elől: a BKV Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. képviselői pénteken aláírták a középső szakasz alagúti munkáira vonatkozó szerződésmódosítást, közölte a közlekedési társaság.

Mint írták, „a szerződéskötés egy közel másfél éve tartó egyeztetéssorozat, valamint hatósági vizsgálatok és jóváhagyások folyamatára tett pontot”.

A BKV Zrt. a 3-as metró alagút-rekonstrukciójára 48 milliárd forint értékben kötött szerződést 2017. szeptember 4-én a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel. A középső szakasz állomás-felújításai elhúzódtak, ezért változtatni kellett az ütemterven, emiatt pedig a szerződés díja és határideje is változott. A szerződésmódosításhoz minisztériumi engedélyek is kellettek.

Mint azt korábban a BKV vezérigazgatója lapunknak elmondta, a Swietelsky Vasúttechnika az alagút középső szakaszára 18 milliárd forintnyi pluszpénzt kért. A szerződő felek végül legfeljebb 9,1 milliárd többletköltségben és 5 százalék tartalékkeret elszámolásában állapodtak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!