Eltüntették a névtáblákat az Erdoğan hősei emlékére állított díszerdőből Gödöllőn

2021. július 28. – 14:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég emlékerdőt avattak a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen a török kormány elleni puccskísérlet leverésének ötödik évfordulójára. Az emlékerdőt a tisztogatásokért felelős Erdoğan-rezsimhez hű vértanúk előtti tisztelgés jeléül állították, a neveket pedig plakettekre gravírozva szögelték fel egy fa törzsére. Most egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy az említett fát megrongálhatták, legalábbis eltüntették a névtáblákat. A fotó alapján az látszik, hogy lefeszegették az emlékplaketteket a fa törzséről.

A fa az átadáskor, illetve tíz nappal később – Fotók: Olvasóink / Telex
A fa az átadáskor, illetve tíz nappal később – Fotók: Olvasóink / Telex

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vezetése korábban azt mondta a Telexnek, hogy az emlékerdőről még a korábbi vezetés döntött. Keresték is állásfoglalás miatt a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, amiből kiderült, hogy mind az Európai Unió, mind pedig a magyar kormány egyaránt elítélte a 2016-os törökországi katonai puccskísérletet. Az emlékerdő felavatását egyébként a Török Köztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Együttműködési és Koordinációs Ügynöksége intézte.

Kerestük a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet is, akik azt válaszolták, hogy valóban rongálás történt.

A rongálás ügyében nyomozás folyik, az ezzel kapcsolatos további tájékoztatás adásában a rendőrség az illetékes. A MATE felajánlotta közreműködését a Török Köztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériuma Együttműködési és Koordinációs Ügynökségének az emlékmű biztonságos helyre történő szállításában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!