Töretlen a bizalom Farkas Flórián iránt, újabb öt évig vezetheti a Lungo Dromot

2021. július 24. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg újabb öt évre Farkas Flóriánt a Lungo Drom élére – írja az MTI. Ez a legnagyobb cigány érdekképviseleti szervezet, a Lungo Drom szerezte a legtöbb szavazatot a 2019-es önkormányzati választás nemzetiségi listáján. Farkas harminc éve vezeti a Lungo Dromot.

A fideszes országgyűlési képviselő iránti bizalom annak ellenére töretlen a Lungo Dromban, hogy öt éve folyik a nyomozás a nevéhez köthető Híd a munka világába program miatt. Költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás a program szabálytalan pénzköltése miatt, és bár az érintett időszakban Farkas volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke, nincs a gyanúsítottak között. Az ügyészség eddig öt embert hallgatott ki gyanúsítottként.

A Lungo Drom kongresszusán kinyilvánították, hogy elkötelezettek a kormány politikája mellett. Közleményükben azt írják, a szervezet

„a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti, értékeink megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látja.”

Azt ígérik, megakadályozzák a baloldal előretörését és választási sikerét. „Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében.”

De nemcsak a baloldal ellen szólaltak fel. A Lungo Drom elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a liberális ideológiáját, és folyamatosan támadja hazánkat, sértve annak szuverenitását. „El a kezekkel a gyermekeinktől, a családjainktól!” – áll a közleményükben.

Ezek után már valószínűleg senkit nem lep meg, hogy támogatják a kormány gyerekszavazását is.

„A Szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a cigányság minél nagyobb létszámban vegyen részt a népszavazáson!”

És a kormány kedvenc migrációs témája se maradt ki a közleményből. Azt írják, a kongresszus elutasítja azt, hogy hazánk bevándorlóország legyen. Magyarországon szerintük nem a bevándorlás következtében nő a népességszám, hanem a kormány komplex családtámogatási intézkedéseinek köszönhetően.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!