Orbán egy darab mondattal elintézte a Pegasus-botrányt

Legfontosabb

2021. július 23. – 08:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége, ahol főként a gyerekeket érintő népszavazásról beszélt. Orbán szerint a népszavazás arra reakció, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot.

Az interjúról a percről percre beszámolónkat itt találja.

Orbán szerint Brüsszel azt akarja elérni, állítása szerint egy 54 oldalas ajánláson keresztül, hogy be kell engedni a szexuális propagandát és az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba.

„Ki akarják venni a gyermekeink nevelését a kezünkből. Nyugat-Európában már így működik”

– mondta Orbán, aki arra is kitért, hogy ő nem akar olyat, mint Németországban, ahol olyan mesekönyvek vannak, amelyekben a herceg nem a királynőt, hanem a királyfit menti meg, majd összeházasodnak, és boldogan élnek. Orbán egyébként „Brüsszel zsarolását” a 2016-os migrációs válsághoz hasonlította, amikor szerinte a magyar népszavazás mentette meg Európát a migránsoktól. Azt is elmondta, hogy a szülői szabadságát korlátozza a liberalizmus.

Az EU-s pénzről

Szóba került a Magyarországnak járó EU-s helyreállítási pénz is, amit Orbán szerint Brüsszel maximum visszatartani tud, de ki kell fizetnie, mert az jár az országnak. De addig is, a hazai költségvetésből tervezik pótolni azt a pénzt, ami az EU-s helyreállítási alapból nem érkezik meg.

A gyerekeket érintő népszavazásról

A népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy nagyobb kampányra készül. Orbán szerint azért van szükség a népszavazásra, mert egy Magyarországnál nagyobb erő, a „brüsszeli bürokraták hadserege” próbál megváltoztatni egy magyar törvényt, és azért van szükség a népszavazásra, hogy megmutassák ennek a törvénynek az állampolgári támogatását.

A Pegasus-ügyről

A pegasusos lehallgatási botránnyal kapcsolatban Orbán kitérő választ adott, és mindössze annyit reagált, hogy ezzel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszter mindent elmondott korábban.

(A Pegasus kémszoftver botrányával kapcsolatos összes írásunkat és videónkat itt találja.)

A járványról

Orbán a pandémiával kapcsolatban jelezte, hogy Magyarország sem ússza meg a negyedik hullámot, de az oltás megvéd a komolyabb szövődményektől. Augusztus 1-től bármely magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást is, és az orvossal egyeztetve eldönthetik, hogy milyen oltást használnak majd. Az eddig be nem oltott időseket személyesen is felkeresik majd, hogy meggyőzzék őket arról, hogy oltassák be magukat, de egyébként ők döntenek.

A 12 évnél idősebb gyerekeknél oltási akciót tartanak a tanév kezdetekor, és elkezdik beoltani a gyerekeket, de később már a munkahelyeken is fel lehet venni majd az oltást. Orbán szerint vállalható erkölcsileg, hogy kötelezővé tegyék az oltást az egészségügyi szektorban dolgozóknak, és ezt ki is terjesztik rájuk.

Az olimpiáról

Az olimpiával kapcsolatban elmondta, hogy kivételesen nem megy el a helyszínre, mert ha az emberek ki vannak tiltva a nézőtérről, akkor a politikusoknak sincs ott helyük. Reggelente korán fog kelni, hogy kövesse a magyar csapat szereplését. Viszont szerinte ha Magyarország rendezné az olimpiát, akkor normális körülmények lennének, mivel nálunk jól sikerült az oltási kampány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!