Jelentős korlátozásokra kell számítani a fővárosban a szombati Budapest Pride miatt

2021. július 22. – 15:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 24-én, szombat délután rendezik a Budapest Pride felvonulást, az esemény idején, vagyis délután egy és fél hat között pedig nem meglepő módon jelentős közlekedési változásokra és korlátozásokra kell készülni a Deák Ferenc tér – Kiskörút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Tabán útvonalon. A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a metrókat, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamosokat javasolja – derült ki a BKK közleményéből.

A közúti közlekedés tekintetében a rendezvény idejére az érintett útszakaszokat (Deák Ferenc tér – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Krisztina körút – Tabán) szakaszosan lezárják a forgalom elől a következő módon.

A közösségi közlekedésben 13:00 és várhatóan 16:30 között, a Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd lezárásának idején változik majd a forgalmi rend, és a menet elhaladásának idejére az Astoria, Kálvin tér és Fővám tér csomópontokat is lezárják. 16:00 és várhatóan 17:30 között pedig, a Szent Gellért rakpart, a Döbrentei tér és a Krisztina körút lesz lezárva, akkor majd ezen a környéken kell megváltozott körülményekre számítani. A 2021-es Budapest Pride útvonala a következőképpen alakul majd:

Azt, hogy pontosan mi változik majd, ide kattintva lehet megnézni, a BKK azonban a tájékoztatással együtt is azt ajánlja, hogy az utazás megtervezéséhez használja mindenki a BKK FUTÁR alkalmazást, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez. A szombati Pride-ról, illetve egészen pontosan arról, hogy lesz-e fideszes képviselő az eseményen, Gulyás Gergelyt is megkérdeztük a csütörtöki kormányinfón, a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nem tartja valószínűnek. Arra, hogy miért nem, azt mondta, hogy „az érintetti kör nem fedi egymást, az én tudomásom szerint, nincs metszete”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!