Nagy volt a kacagás, amikor Gulyás arról beszélt, a fideszeseknek és a Pride-on résztvevőknek „nincs közös metszete”

2021. július 22. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kollégánk ma hosszabb beszélgetést folytatott Gulyás Gergellyel a kormányinfón – a teljes párbeszédet itt tudja megnézni –, amelyben érintették a Pegasus-botrány részleteit, a gyereknépszavazást, a melegellenes módosítókkal eltérített pedofiltörvényt, de még Gulyás Gergely szexuális orientációjának kialakulását is.

Mi mindent meg merünk kérdezni. Ha szerinted is fontos, hogy fel tudjuk tenni a kérdéseinket, segítsd a munkánkat egyszeri vagy rendszeres támogatással!

Az egyik legizgalmasabb részt külön is megmutatjuk itt. Kollégánk arról érdeklődött, lesz-e fideszes politikus a Pride-on:

A kérdésre, hogy lesz-e fideszes képviselő a Pride-on, Gulyás azt válaszolta, nem tartja valószínűnek. Hogy miért, arra azt mondta:

„Az érintetti kör nem fedi egymást, az én tudomásom szerint, nincs metszete”.

Kollégánk visszakérdezett, hogy ezek szerint Gulyás tisztában van a képviselők szexuális orientációjával, de Gulyás azt mondta, nem, nincs tisztában ezzel, de szerinte a Pride nem arról szól, hogy kinek milyen szexuális orientációja van, hanem arról, hogy ki az, aki azt gondolja, hogy ezt a nagy nyilvánossággal meg kell osztani.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass