A többórás napsütés mellett többfelé alakulhat ki zápor és zivatar vasárnap

2021. július 17. – 21:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat éjszaka egy zivatarrendszer éri el az ország déli megyéit, a Szeged-Kaposvár vonalon várhatóan 30-50 milliméternyi vagy ezt meghaladó mennyiségű csapadékra lehet számítani. Reggelre a rendszer elvonul délnyugat felé – írja a MetKép.hu.

Vasárnap többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, helyenként felhőszakadással. Zivatarok a legnagyobb számban a nap második felében képződhetnek, de szinte bármely napszakban számíthatunk előfordulásukra. Legkisebb eséllyel és számban a Tiszántúlon várható az előfordulásuk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Vasárnap estére általában csökken a felhőzet, lecsengenek a zivatarok, de nyugaton és délen több marad a felhő, ott hajnalban ismét előfordulhat csapadék. Az ország középső részén egy összeáramlás mentén még maradhatnak felhősebb részek, ahol záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak. Az északias szél főleg a Dunántúlon, és szombat estétől a Bodrogközben lesz erős. A zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 34 fok között alakul, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg Szabolcsban kissé melegebb is lehet.

Az Ha az elmúlt napokban elveszett volna az időjárási riasztások, figyelmeztetések, fokozatok és színek tengerében, ebben a cikkben minden lényeges információt összeszedtünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!