Nemzetközi Méhészeti Kongresszust tartana Magyarország 2025-ben

2021. július 15. – 23:58

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány támogatja, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület pályázatot nyújtson be arra, hogy 2025-ben Magyarországon tartsák meg az Apimondia Nemzetközi Méhészeti Kongresszust, jelent meg erről a rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben.

A kormány ezért felszólította Nagy István agrárminisztert, hogy gondoskodjon a Méhészeti Kongresszus védnökségi feladatainak ellátásáról, keressen neki megfelelő rendezvényhelyszínt (például a Hungexpo kiállítási központját), és arra, hogy népszerűsítse a kongresszust.

A kormány az előkészületekre

  • 2022-ben 58 420 000 forintot,
  • 2023-ban 44 450 000 forintot ad.

Nem először szervezne Méhészeti Kongresszust Magyarország, már volt egyszer 1983-ban.

Idén szeptemberben vadászati „világkiállítás” lesz Magyarországon. Ahogy arról itt már részletesen írtunk, a „Magyarországon világhírű” klasszikus esetének ígérkezik az őszi Egy a Természettel névre keresztelt rendezvény, amelyet csak belföldön hirdetnek világkiállításként. A legitimációra használt természetvédelem szerint kifejezetten visszás az egész koncepció, és a magyar vadgazdálkodással rengeteg a probléma. De még náluk is jobban kiakasztja az esemény a vadásztársadalmat, akik imposztor politikusokat, felháborító pénzszórást és amatőr szervezést látnak, ráadásul a drága, közpénzes program miatt most a fél ország rajtuk köszörüli a nyelvét. A rendezvény tíz tonna szarvasagancsból készült kaput is kap, a kiállítás reklámozása pedig kétmilliárd fölé drágult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!