Mégiscsak átfestetik a burkolati jeleket a szőregi kerékpárúton

2021. július 15. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

Mégiscsak lát a szegedi önkormányzat tennivalót a sokak által balesetveszélyesnek tartott szőregi kerékpárúttal azután, hogy nemrég meghalt ott biciklis, aki fának csapódott. A Telex szerdán részletesen foglalkozott a balesettel és a kerékpárút ügyével. Megkerestük a cikkhez többek között a szőregi önkormányzati képviselőt és a hivatal sajtóirodáját is.

Bár konkrétan rákérdeztünk arra is, hogy tervben van-e a szőregi kerékpárút átalakítása, felújítása a biztonság növelése céljából, a hivatal válasza ennyi volt:

„A kerékpárút engedélyes tervek alapján, az illetékes hatóságok jóváhagyásával készült. Nincs értesülésünk arról, hogy korábban bármikor történt volna komolyabb baleset ezen a több kilométer hosszú szakaszon, az önkormányzat felé eddig egyetlen hatóság sem jelezte, hogy gond lenne ezzel a szakasszal. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük kerékpárút-hálózatunkat városszerte.”

A szőregi út átalakításáról nem volt szó a válaszban, csak általánosságban fejlesztésről és bővítésről. A város alpolgármestere, Nagy Sándor ugyanakkor az Azonnalinak nyilatkozva azt ígérte: újrafestik a szakaszt és felülvizsgálják a kerékpárutat.

Csütörtökön reggel az alpolgármester a Telexnek is megerősítette ezt. A városüzemeltetési iroda kiadja a környezetgazdálkodási nonprofit kft-nek, hogy fessék újra a burkolati jeleket ezen a szakaszon, ezen kívül megkérnek egy tervezőt, hogy vizsgálja meg a kerékpárút átalakításának a lehetőségét, mondta Nagy. Az önkormányzatnál szeretnék majd megismerni a baleset körülményeire vonatkozó rendőrségi vizsgálat eredményét is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!