A Nemzeti Közszolgálati Egyetem visszautasítja Hadházy vádjait az EU-s csalásokról

2021. július 14. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem „visszautasítja a rágalmakat”, amiket Hadházy Ákos fogalmazott meg a Facebookon korábban, miszerint a NAV különösen nagy értékben, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az egyetem sokmilliárdos EU-s projektjeinél.

Az egyetem friss közleményében most azt írja, „visszautasít minden olyan politikai motívumú hamis híresztelést, amely az NKE jó hírnevét törekszik csorbítani”. Röviden azt is írják, az egyetem már az alapítása óta jelentős EU-s projekteket vezet a közszolgálat-fejlesztés területén. 2016-tól az unió 23,5 milliárd forinttal támogatta a NKE képzési és kutatási kapacitásainak építését, „ezen keresztül pedig a magyar közigazgatás tisztviselői állományának és tudásbázisainak fejlesztését. Azokat a feladatokat, amelyeket az EU Bizottság auditja nem kívánt támogatni, az egyetem vagy nem valósította meg, vagy az egyetem saját költségvetéséből finanszírozta. Az EU által nyújtott 23,5 Milliárd Ft-os támogatás a magyar közszférát és a nemzetgazdaságot támogatta”.

Hadházy kedden írta a Facebookon, hogy az EU-s vizsgálat eredményei alapján tett bejelentést Polt Péter főügyésznél, aki Hadházy szerint „kénytelen volt” továbbítani az ügyet a NAV-hoz. Polt tájékoztatása szerint akkor nyomozás-kiegészítést rendeltek el, „mostani levelükben már ők is költségvetési csalás gyanúról beszélnek”, írta Hadházy, aki azt is hozzáfűzte, hogy a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályához tették át az ügyet.

Hadházy azt is írta, hogy ezek a fejlemények szerinte nem jelentenek túl sokat, mert az Öveges-programmal kapcsolatban ugyanis évek óta nyomoz a NAV.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!