Ősztől már elektromos sokkoló is lesz a rendőröknél

2021. július 8. – 07:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel már sokkoló is lesz a rendőröknél. A Magyar Nemzet cikke szerint egyelőre harminc darab Taser X2 típusú, modern elektromos sokkolót kapott a rendőrség.

Az eszközök először a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központhoz kerültek, itt a hivatásos állományt kiképző instruktorok tanulják meg azok használatát.

A járőrök és a nyomozók a tanfolyam elvégzése után előreláthatólag az utolsó negyedévben kapják meg a sokkolókat.

A magyar rendőrség először 2011-ben szerzett be kipróbálásra három elektromos sokkolót, majd később, 2016-ban ötszáz sokkolópisztoly és ezer sokkolóbot beszerzésére írtak ki pályázatot. A tavaly indult fegyverzetmodernizációs program most jutott el oda, hogy a külföldön már bevált eszközt is alkalmazhassa a magyar rendőrség. A rendőrség mellett a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is kapnak sokkolót.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak kiképzésébe egy amerikai seriffhelyettest, Kelemen Jánost is bevonták – írja a lap. A magyar származású rendőrtiszt jelenleg az USA egyik speciális rendőri egységénél dolgozik kiképzőként, de egykori mentőtisztként elsősegélynyújtásban is jártas.

A sokkolók beszerzéséről korábban ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!