Eltűnt testvérvárosi címerek és szivárványos zászló miatt áll a műbál Ferencvárosban

2021. július 6. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az önkormányzat ülésterméből eltűntek a testvérvárosok címerei, háborodott fel egy fideszes önkormányzati képviselő, és nyomában egy kormányközeli napilap. A címereket azonban csak áthelyezték egy másik falszakaszra.

A közösségi oldalakon háborgott egy fideszes ferencvárosi képviselő, hogy a keddi testületi ülésre eltűntek a kerületi önkormányzat ülésterméből a határon túli magyar testvértelepülések címerei.

A Magyar Nemzet egyből felkapta a témát, és azzal az alcímmel, hogy „Ferencváros polgármestere megveti a határon túli magyarokat” megírták, hogy Baranyi Krisztina leszedette a testvérvárosi címereket. Valamint kapcsolt témaként felidézték a cikkben, hogy tavaly augusztusban Baranyi Krisztina az elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót a Városházára a Pride-hét alkalmából.

Amikor megkérdeztük a ferencvárosi önkormányzat sajtófőnökét, hova lettek a testvérvárosi címerek, Czuk Dorottya elmondta:

A címerek nem tűntek el, csak áthelyezték őket az ülésterem másik falrészére, a szavazógép kijelzője alá.

Hozzátette: a címerek Baranyi Krisztina polgármester háta mögött voltak korábban az ülésteremben egy régebbi, rosszabb állapotú Ferencváros-zászlóval. A zászlót most újra cserélték, és az egységesebb, letisztultabb kép miatt helyezték el mellőle a címereket. A sajtófőnök lapunknak elküldött fényképekkel igazolta állítását.

Fent: a címerek új helye, lent: az új zászló – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat Fent: a címerek új helye, lent: az új zászló – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat
Fent: a címerek új helye, lent: az új zászló – Forrás: Ferencvárosi önkormányzat

Mint Czuk Dorottya közölte, tavaly augusztus után kedd déltől újra kint leng a szivárványos zászló a kerületi városháza falán. A kerület vezetése Mátyás Ferenc momentumos képviselő kezdeményezésére a melegeket durván megbélyegző kiegészítéssel elfogadott pedofiltörvény elleni tiltakozásként helyezte el a zászlót, és kitűzésével egy időben felkerült a tibeti zászló is „a kínai elnyomás” elleni demonstrációt jelképezve.

Elkezdődik a Bakáts tér felújítása

A ferencvárosi önkormányzat közleménye szerint július 20-án elkezdődik a Bakáts tér felújítása. A beruházás a Bakáts tér mellett a Bakáts utcának a tértől a Lónyay utcáig tartó szakaszára, valamint a Tompa utca Nagykörútig tartó részére is kiterjed. A jelenleg 225 négyzetméternyi zöldterület közel nyolcszorosára nő, összesen 1730 négyzetméternyi fa és zöld növény lesz a felújított területen. A mostani 10 bringatároló helyett 98 újat telepítenek a területre. Kényelmesebb helyre kerül a bubiállomás is.

Forrás: Ferencvárosi önkormányzat
Forrás: Ferencvárosi önkormányzat

A munka 2022. január közepéig tart, ez idő alatt forgalmi változások lesznek a téren és a környező utcákban is. Az ideiglenes forgalmi rend jelenleg engedélyeztetés alatt van, erről a Ferencvárosi Önkormányzat a beruházás megkezdése előtt tájékoztatni fogja a kerületieket. A felújítás utáni végleges forgalmi rend a tervek szerint megegyezik a tavaly nyáron bevezetettel, a tér keleti és nyugati oldalán csak a gyalogosok és a kerékpárosok haladhatnak keresztül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!