A vádhatóság szerint „tovább erősödött a gyanú” a Kecskeméten elfogott iszlamista ügyében

2021. június 29. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A lefoglalt elektronikus adatok elemzése után „tovább erősödött a megalapozott gyanú”, hogy a Kecskeméten június elején elfogott 21 éves férfi terrorcselekményeket akart elkövetni Magyarországon, írja a Fővárosi Főügyészség.

Letartóztatása óta kétszer hallgatták ki a kecskeméti fiatalt, megfogalmazásuk szerint „bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal”, bizonyítékokat tártak elé, és „folytatólagos vallomásokat tett”. Ezek tartalmáról nem közölt részleteket a vádhatóság.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség igazságügyi szakértőt rendelt ki, hogy megvizsgálják a férfi elmeállapotát, és letartóztatását három hónappal meghosszabbítanák.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az elfogás másnapján azt nyilatkozta, hogy a férfi vállalta, hogy csőbombát készít, és budapesti vagy más magyarországi tömegrendezvényen használja fel. A csőbomba összeszereléséhez már megvette a szükséges anyagokat.

A fiatalember védője azonban a Telexnek azt mondta, hogy „amit a TEK állít, nem felel meg a valóságnak”.

„Nem igaz, hogy robbanószerkezetet vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatáskor, ez kezdeti szakaszban maradt meg”

– mondta Jován László.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!