Terrorcselekményre készülhetett egy magát iszlamistának valló 21 éves magyar férfi Magyarországon

2021. június 02. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Terrorcselekmény előkészülete miatt fogtak el egy 21 éves, magát iszlamistának valló magyar férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai. A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A férfit azóta már gyanúsítottként kihallgatták „a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt”, és őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását, amiről szerdán várható döntés.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.