Főkert: Soha ne vágjanak bele szaktudás nélkül egy közterületen található zöldfelület fenntartásába

2021. június 29. – 08:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Főkert Zrt. hétfő este egy Facebook-posztban reagált arra, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak tagjai motoros fűkaszával estek neki egy méhlegelőnek.

A fővárosi kertészet azt javasolja, hogy ha bárki legközelebb önkéntes közterületi parkgondozásra adja a fejét, a következő dolgokra mindenképpen figyeljen oda:

  • nem szabad kaszálékot hagyni a területen;
  • vigyázni kell a fák törzsére, mert a sérülésekkel „őket betegítjük meg, utat adva a fertőzéseknek és kórokozóknak”;
  • nem szabad műanyag zsákba gyűjteni a kaszálékot, hanem azt el kell szállítani a komposzttelepre;
  • ha hulladék marad a helyszínen a munka után, azt el kell takarítani.

A Főkert megjegyzi, hogy a Fidelitas tagjai által letarolt területen „sokszínű növényvilág van (volt) alakulóban, többek között, fehér és vörös here, papsajtmályva, katángkóró, indás pimpó, egynyári seprence, lándzsás útifű, mezei cickafark, apró szulák, útszéli imola és kerek repkény volt látható a nyári aszály ellenére is, a pázsitfüvek közül angol és francia perje és csomós ebír nőtt itt”. Szerintük az önkéntesek célja az volt, hogy megszabaduljanak az egérárpától, de az pont azt szereti, ha bolygatják.

A kertészet azzal fejezi be a posztot, hogy szívesen várnak önkénteseket, de arra kérnek mindenkit, hogy „soha ne vágjanak bele szaktudás vagy szakmai egyeztetés nélkül egy közterületen található zöldfelület fenntartásába”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!