Orbán Viktor: Nem vagyok biztos abban, okos dolog-e a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni

2021. június 28. – 08:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor hosszabb közleményben reagált az Európai Tanács múlt heti ülésén elhangzottakra, ahol élesen bírálták a melegellenes törvényt, és egyesek azt is jelezték, akár „távozni is lehet az EU-ból”.

A miniszterelnök közleményét a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szamizdat 11. címen jelentette meg hétfőn. Korábban is voltak már hasonló című, a miniszterelnök személyes véleményét tartalmazó rövidebb szövegek. Az ellenzéki, tiltott irodalmat idéző cím azt a képet erősíti, hogy Orbán tudatosan az európai politikai főárammal szemben pozicionálja magát, mintha a főhatalom képviselője valójában ellenzékben lenne.

Orbán Viktor szerint a szivárványos országoknak joguk van túllépni a férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen. Régen ők is ilyenek voltak, de „jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba”. Ehhez egyébként szerinte minden joguk megvan, abba pedig más államoknak nem lehet beleszólásuk. Ugyanakkor Orbán

nem biztos abban, hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni.

A kormányfő abban viszont teljesen biztos, hogy a német gyerekek neveléséről a németeknek kell dönteniük, a magyar gyerekek neveléséről pedig csak a magyarok határozhatnak.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a melegellenesnek címkézett törvény pusztán a gyermekek szexuális neveléséről szól. „A liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga”, és a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepük, sőt elsőbbségük van. Vagyis lényegében szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket. Ezzel szemben viszont „a nem liberális demokraták” szerint a gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga, és ebben – az ő, azaz a szülő beleegyezése nélkül – senki és semmilyen más intézmény nem vehet részt.

Orbán szerint az Európai Tanács múlt heti vitája, ahol szerinte „falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök”, kísértetesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Szerinte a liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható. De ahogy a migráció, úgy a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs.

„Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő” – fogalmazott a miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!