Elfogták azt a két férfit, akik szivárványos festést viselő lányokat ütöttek meg és köptek le a szerdai meccsen

2021. június 27. – 18:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség elfogta azt a két férfit – apát és fiát – , aki a gyanú szerint megütött és leköpött két fiatal lányt a szerdai Európa-bajnoki mérkőzésen, írja a police.hu.

A rendőrségi közlemény nem tér ki rá, de a két lány korábbi elmondása szerint azért bántalmazták őket, mert szivárványos zászlót festettek a karjukra és a sapkájukra.

Emilia és Filippa beszél a Bildnek – Fotó: Bild
Emilia és Filippa beszél a Bildnek – Fotó: Bild

A rendőrség azt írta, hogy a budapesti nyomozók négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2021. június 27-én 17 óra 29 perckor elfogták a 25 éves G. Martint és az 55 éves apját, G. Csabát. A két férfi ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indítottak eljárást, „elszámoltatásuk folyamatban van”.​

A két fiatal nő azt mondta a német Bildnek, hogy a biztonságiak nem vágtak közbe, sőt, az incidens után a két férfi még a pulthoz is beállt sört kérni, és ott is rajtuk viccelődtek. „Az UEFA-dolgozók nem segítettek nekünk, hanem elengedték a bántalmazóinkat” – mondta a Bildnek Filippa. A két lány szerint a rendőrség sem vette komolyan őket, hajnali négyig a rendőrségen kellett maradniuk, mire végre felvették a vallomásaikat, állítják a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!