Bild: Leköptek és megütöttek két német lányt a magyar szurkolók a Puskásban, mert szivárványos zászlót festettek magukra

2021. június 27. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Két német orvostanhallgató, Emilia és Filippa a szerdai portugál-francia meccsre ment ki a Puskás Arénába, amikor két magyar szurkoló leköpte és megütötte őket, állította a két lány a német Bild pénteki élő műsorában.

A két lány szerint ez azért történt, mert a sapkájukra és a karukra is szivárványos zászlót festettek fel. Egyikük, Emilia úgy írta le a történteket, hogy már a meccs félidejében is bemutattak nekik, és beszóltak nekik, hogy „ez undorító”. Amikor aztán meccs végén kifelé mentek, akkor két szurkoló megütötte és leköpte őket, mondták a lapnak.

Emilia és Filippa beszél a Bildnek – Fotó: Bild
Emilia és Filippa beszél a Bildnek – Fotó: Bild

Azt is állítják, hogy a biztonságiak nem vágtak közbe, sőt, az incidens után a két férfi még a pulthoz is beállt sört kérni, és ott is rajtuk viccelődtek. „Az UEFA-dolgozók nem segítettek nekünk, hanem elengedték a bántalmazóinkat” – mondta a Bildnek Filippa. A két lány szerint a rendőrség sem vette komolyan őket, hajnali négyig a rendőrségen kellett maradniuk, mire végre felvették a vallomásaikat, állítják a lapnak.

A Bild a rendőrségi jegyzőkönyvet, és egy Puskásban felvett jelenetet is lejátszott, amin kitakarták a feltételezett elkövetők arcát, írja a 444.

Az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton egyébként jóváhagyta, hogy LMBTQ-témájú, szivárványos hirdetések jelenjenek meg a pályaszéli reklámtáblákon az Európa-bajnokság hátralévő meccsein. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor pedig arra kér minden magyar szurkolót, hogy sportszerűen viselkedjen a Hollandia-Csehország Európa-bajnoki-nyolcaddöntőn, és tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől és a kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulásoktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!