Magyar Nemzet: Karácsony mellett több másik corvinusos oktató foglalkoztatását is vizsgálja az Oktatási Hivatal

2021. június 23. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oktatási Hivatal Karácsony Gergely ügye mellett több más corvinusos oktató foglalkoztatását is vizsgálja, írja a Magyar Nemzet.

A Budapesti Corvinus Egyetem azt írta a lapnak, hogy náluk „2004. január 1-jétől közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban, tanársegéd és adjunktus munkakörben foglalkoztatott oktatókkal kapcsolatos foglalkoztatási rendelkezések betartása tárgyában indult az Oktatási Hivatal ellenőrzése. A vizsgálathoz az OH kiegészítő adatszolgáltatást is kért.” A lap saját információira hivatkozva azt írja, 15-20 másik oktató foglalkoztatását is vizsgálják.

Az Oktatási Hivatal pedig azt írta a lapnak, hogy a felsőoktatási törvény rendelkezései szerint kilencven nap az ügyintézési határidő, és a hatósági ellenőrzés még folyamatban van, a vizsgálat lezártáig nem nyilatkoznak.

A hivatal június elején mondta, hogy felveszi a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel, és arra kérik az egyetemet, hogy vizsgálják meg Karácsony Gergely főpolgármester nyelvvizsga-bizonyítványának ügyét.

Karácsony angoltudása az elmúlt hetek egyik fő kampánytémája volt kormányzati oldalon. A Fidesz és médiája szinte naponta számol be arról, hogy a főpolgármesternek nincs nyelvvizsgája, hogyan nem tud angolul, hogyan hazudik a nyelvvizsgájáról és az angoltudásáról, és hogy mennyibe kerül az adófizetőknek a tolmácsok alkalmazása a főpolgármester nemzetközi tárgyalásainál.

A Telexnek adott interjújában a főpolgármester azt mondta, hogy az egyetemi lektorátusi nyelvvizsgáját 2000-ben szerezte meg az ELTE idegen nyelvi lektorátusán, akkoriban ez is elég volt a diploma megszerzéséhez. Szerinte 2004-ben nem kellett ennél komolyabb papír ahhoz, hogy tanársegéd lehessen a Corvinuson.

A Magyar Nemzet szerint viszont ez nem igaz, azt írják a Corvinus akkori doktori szabályzatára hivatkozva, hogy a tanársegédi pozíció betöltéséhez nyelvvizsgára volt szükség. „Az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!