A helyreállítás ideje van itt a költségvetéssel

2021. június 18. – 07:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nő a versenyképesség, de ezt nem veszélyezteti Brüsszel a minimumadóval? – érdeklődött a műsorvezető.

„Ma a pénzünk nagy részét abból állítjuk elő, hogy képesek vagyunk nemcsak a 10 millió magyar, hanem mások számára is élelmiszert és ipari termékeket előállítani, olcsóban, jobban, jobb minőségben és gyorsabban, megbízhatóbban” – közölte Orbán, visszautasítva, hogy kívülről ráerőltetett adószabályokat kelljen elfogadnia az országnak, mert az rontja az exportorientált magyar gazdaság versenyképességét.

A költségvetési hiány azonban gondot jelent – ismerte el a kormányfő. Jobb lenne, ha hitelezők lennénk, oda szeretném eljuttatni Magyarországot, hogy ne hitelfelvevők, hanem hitelnyújtók lehessünk majd. Jó lenne, ha az államadósság nulla közelében lehetne, és költségvetési többlet lenne, de ez a következő években nem reális – mondta.

Orbán szerint vita van a liberális és a konzervatív közgazdászok között. Előbbiek szerint nagy ütemben kellene csökkenteni az államadósságot és tartalékot felhalmozni. Orbán szerint ebben van logika, de most az ország visszaerősítésén kell dolgozni, tehát „oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő szakaszát, most kell bevezetni az adómentességet a fiataloknak, ha dolgoznak, most kell visszafizetni a befizetett adót, most kell megállapodni a vállalkozókkal, hogy milyen feltételek mellett tudnak 200 ezer forintos minimálbért adni” – a helyreállítás ideje van itt, vélte Orbán, ezt tükrözi szerinte a költségvetés is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!