Hvg.hu: Furcsa szervezet szállt be szórólapokkal a Karácsony elleni dugókampányba

2021. június 17. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beszállt a Fidesz és a kormánysajtó főpolgármester elleni dugókampányába egy szinte ismeretlen civil szervezet, a Pesti Fiatalokért Egyesület, írja a Hvg.hu.

Az egyesület csütörtök reggelre megszórta az Újlipótvárosban parkoló autókat egy szórólappal, amin ez állt:

„Karácsony Gergely üzenete a dugóban állóknak: Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

A szórólapokból olvasóink is küldtek nekünk.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

A lap szerint az üzenet csúsztat, mert Karácsony nem általában a dugóban álló, autójukban araszoló budapestieknek üzent, hanem olyan kormánypárti politikusoknak, akik a Karácsony elleni kampányba dugóélményeikkel szálltak bele.

Ráadásul az üzenet furcsa helyről érkezik, mert a 2019-es önkormányzati választás után az Erzsébetvárosban alakult, Trianon-biciklitúrát is szervező Pesti Fiatalokért Egyesület céljai között – saját megfogalmazásuk szerint – szerepel a környezettudatos nevelés és a nemzeti összetartozás erősítése a sport által, írja a Hvg.hu.

Azaz a fiatalokhoz szóló, környezettudatos nevelésre buzdító szervezet a budapesti autósokhoz szólva kampányol azért, mert a főpolgármester autózás helyett gyaloglásra buzdított.

A lap utánanézett: a kampányoló egyesület több mint másfél éve létező Facebook-oldalának jelenleg 61 lájkolója és 65 követője van, az Instagramjuknak pedig 11 követője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!