A MSZP felfüggesztette volt elnöke, Molnár Gyula párttagságát

2021. június 16. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről, írta a párt a Facebookon.

„A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül –, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket.”

De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti.

– indokolja a párt országos elnöksége az egyhangú felfüggesztő határozatot.

De mi vezetett Molnár Gyula felfüggesztéséhez? A szocialisták volt elnöke a 18-as választókerületben, Újbudán indul az előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd színeiben. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a párt szombati újbudai kampányrendezvényén azt közölte, hogy saját jelöltjüket visszaléptetve beállnak Molnár Gyula mögé, így

ha bejut jövőre a parlamentbe, a két párt megállapodása alapján Molnár majd a DK frakciójába ül be.

Ezt az állítólagos közös megállapodást még aznap árnyalta kissé Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, aki szerint viszont Molnár Gyula pályafutása véget ért az MSZP-ben. Harangozó szerint azzal, hogy Molnár egy másik párt színeiben és másik párt frakciójába kíván beülni, egyben azt a döntést is meghozta, hogy egy másik párt színeiben is kíván politizálni a jövőben.

A Telex felé is olyan információk jutottak el, hogy Molnár Gyula és a szocialista pártvezetés között a viszony az utóbbi időben nem volt felhőtlen: például Tóth Bertalan nem örült Molnár Gyula köztársasági elnököt érintő indítványának, és az utóbbi időben Molnár olyan jelzéseket is kapott, hogy a pártvezetés nem örül annak, ha Molnár az MSZP színeiben akciózik (miközben MSZP-jelölt volt). Jelenleg arról nincs információnk, hogy az MSZP állít-e másik jelöltet a 18-as választókerületben, vagy más mögé áll be.

Molnár Gyula a rendszerváltás óta meghatározó tagja az MSZP-nek. Az elmúlt három évtizedben több magas tisztséget is betöltött a pártban: a kilencvenes évek végén alelnök, később budapesti elnök volt, 2016 és 2018 között pedig az MSZP elnöke volt. 1994 és 2010 között a szocialisták országgyűlési képviselője volt, és az MSZP frakciójában ül 2018 óta is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!