Az osztrák hadseregé volt az egyik páncélozott jármű, amit Mészáros Lőrinc bicskei birtokánál lefotóztak

2021. június 16. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói helyszíni szemlét is tartottak Mészáros Lőrinc bicskei magántavánál, ahol megvizsgálták azokat a páncélozott járműveket is, amelyeket még tavaly májusban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő fotózott le. Hadházy feljelentést tett haditechnikai termékkel való visszaélés gyanúja miatt. Az eljárást most megszüntették: nem találtak bűncselekményre utaló jeleket – írja a Magyar Hang.

A Magyar Hang Információik szerint a BRDM2-2 típusú kétéltű csapatszállító járművet korábban a Magyar Honvédség használta, a másik, a Hadházy által készített képeken letakart jármű pedig az osztrák hadseregnél állt korábban hadrendben, a fegyvertelen harcjármű sebesültek kimentésére szolgált.

A nyomozók úgy találták, hogy a beszerzett adatok és a bizonyítékok alapján sem a haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással való visszaélés, sem pedig más bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért az eljárást megszüntették.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség tiltott adatszerzés miatt folytatott eljárást ismeretlen tettes ellen. Az Átlátszó munkatársát, Horn Gabriellát tanúként idézték be, és a harcjárművekről szóló cikkéről, és az ahhoz készült videófelvételről kérdeztek. A rendőrség a Magyar Hang egyik munkatársát is kihallgatta az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!