A Facebook letiltotta a Trollfoci-oldalt

2021. június 16. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook letiltotta a 454 ezer követővel rendelkező focis mémoldalt, a Trollfocit – írja a Média1.

Az oldal szerda reggel vált elérhetetlenné, ami után a Trollfoci-oldal kezelői az Instagramon adtak ki egy közleményt, amelyben azt írták, hogy a kilenc éve működő oldal törlésének okáról nem kaptak értesítést. „Természetesen megpróbálkozunk az oldal visszaszerzésével” – írták, és hozzátették, hogy ha ez mégsem sikerül, akkor új oldalt fognak indítani.

A Trollfocit 2012-ben az angol Troll Football Facebook-oldal mintájára hozták létre, ahol elsősorban a magyar futballról szóló mémeket osztottak meg. Később könyvet is kiadtak, valamint televíziós műsort készítettek Trollfoci címmel.

Május 27-én az egyik legnagyobb magyar politikai mémgyártó oldal, a főleg kormánykritikus posztokat készítő Illiberal memes tűnt el a Facebookról. A Facebook egy több mint egy évvel ezelőtti posztot értelmezett úgy, mint ami viccet csinál az öngyilkosságból, ez pedig sértette a Facebook közösségi alapelveit.

„A megosztott memeből egyértelműen kiderült, hogy az a magyar kormány álláspontját kritizálta, véletlenül sem az Illiberal Memes véleményét tükrözte. A Facebooknak jeleztük, hogy nem értünk egyet a döntésükkel, és kértük az oldal törlésének felülvizsgálatát, egyelőre nem kaptunk visszajelzést” – írta a Telexnek az Illiberal Memes csapata.

Az Illiberal Memes-oldal azóta sem elérhető a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!