Még a nyáron elkezdődhet a Blaha Lujza tér felújítása

2021. június 7. – 18:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Közlekedési Központ és a közbeszerzési eljárás nyertese, a STR Mély- és Magasépítő Korlátolt Felelősségű Társaság aláírta a vállalkozási szerződést, így még a nyáron elkezdődhet a munka Budapest ikonikus terén, írja közleményében a BKK.

Ahogy korábban megírtuk, az idén elkezdődik a Blaha Lujza tér, az ottani aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítása. A munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd, és most már azt is tudjuk, hogy már a nyáron elkezdődnek.

A BKK közleménye szerint, a beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, de az aluljáró felső födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya is megújul. Nemcsak a tér felszínének átépítése történik meg a tervek szerint, de a térhez kapcsolódó főutak és járdák érintett szakaszainak átépítése is. Vakvezető taktilis sávokat alakítanak ki, korszerű közművezetékeket fektetnek le, illetve az aluljáró kívülről történő födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul.

„A beruházás legfőbb célja, hogy egy igényes karakterű köztér jöjjön létre, amely egyszerre betölti csomóponti szerepét, és találkozóhellyé is válik, illetve a tér minden használójának, köztük az átutazóknak is kellemes, zöld környezetet biztosít”

– írja a társaság.

A közlemény szerint a szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan július elején átveszi a munkaterületet, a helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról pedig a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A felújítás bruttó 3 468 131 000 Ft forint összegű forrását a Fővárosi Önkormányzat és Magyarország Kormánya biztosítja. A forrás kormány által biztosított részét, 1 milliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan 2021 decemberében részműszaki átadásokra kerülhet sor. A teljes felújítás várhatóan másfél évet vesz igénybe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!