„Üzenjünk Pekingnek úgy, hogy azt Felcsúton is meghallják”

2021. június 5. – 18:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Baranyi Krisztina szerint sokan kérdezik, miért megy bele a kormány egy ilyen üzletbe. A polgármester szerint a kínai fél 340 milliárdos ajánlatot tett, Palkovicsék mégis 550 milliárd forintból építenék meg a Fudant; a köztes összeg alkotmányos költség, amit zsebre akarnak tenni.

A polgármester Orbán Viktor szavazói hoz is szólt, Baranyi furcsállja, hogy a fideszesek Orbánt a pálfordulásai ellenére is támogatják. Felemlegette, hogy míg Orbánék szerint Gyurcsány és Bajnai főbűne az ország eladósítása volt, ehhez képest a Budapest-Belgrád vasútvonal és a Fudan megépítéséhez annyi kínai hitelt vennének fel, ami kisebb országokat képes adósrabszolgaságba taszítani. Ha megvalósul a terv, a kormány 1200 milliárd hitelt venne fel Kínától.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Baranyi szerint Orbán minden képzeletet felülmúló vagyonnal a zsebében fog megbukni. Ugyanazt játssza el, mint 1990-ban az állampárt tagjai. A polgármester szerint Orbán számít a vereségre, ezért kell neki a Fudan is. A IX. kerület vezetője arra kérte az embereket, vegyenek részt a Fudan Egyetem elleni konzultáción.

Üzenjünk Pekingnek úgy, hogy azt Felcsúton is meghallják

– zárta beszédét Baranyi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!