Kampányt indít a TASZ a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások ellen

2021. június 04. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken, a Nemzeti Összetartozás Napján jelentette be a Társaság a Szabadságjogokért, hogy kampányt indít azért, hogy az emberek a lehetőségeikhez mérten álljanak ki a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások ellen. A civil szervezet minél több embert szeretne rávenni, hogy aktivizálódjanak, ne tűrjék el a gyűlölködést és a kirekesztést, mert szerintük aki közömbös marad, az a probléma részévé válik – írja a 444.

A TASZ attól tart, hogy a jövő áprilisi választásig tartó kampányidőszakban tovább durvul a közbeszéd, ezért látták indokoltnak, hogy felhívják az emberek figyelmét a helyzetre. A 444 médiatámogatóként segíti a kampányt, az együttműködés keretében pedig hosszabban is beszélgettek Kapronczay Stefániával, a TASZ ügyvezető igazgatójával, illetve a nemrég a MÁV interaktív kampányában is szereplő Nagy Zsolttal, akinek főszereplésével egy videó is készült.

Az interjúból többek közt kiderült, hogy a kampányban első lépésként az Áder Jánosnak való levélküldésre biztatják az állampolgárokat. Mint Kapronczay elmondta, az államfőnek elvileg az a feladata, hogy kifejezze a nemzet egységét, de általában hallgat, és ez egy elég súlyos hallgatás. Nagy szerint lentről kell mindent elkezdeni, és azt is hozzátette, hogy nincs más választási lehetőség, mint beleállni ezekbe a helyzetekbe, akár kockáztatva is, hogy megfékezzük a gyűlöletkeltést.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass