Videót adott ki a rendőrség az állatkerti elefántszobrot megrongáló férfiról

2021. június 1. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban kiadott kép után most videót is közölt a rendőrség a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál lévő kőelefántot megrongáló férfiról, aki szombatra virradóra két nagyfelbontású kamera előtt festette fel a szoborra, hogy DISZKRIMINÁCIÓ – írja a police.hu.

A rendőrség ismét kiemelte, hogy rongálás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A videón egyébként látszik, hogy az elkövető egyszer kénytelen volt menekülőre fogni a dolgot, ám másodjára már sikerült felfestenie az elefántra, hogy DISZKRIMINÁCIÓ. Ezt követően sietősen távozott a helyszínről.

Az esettel kapcsolatban mi is megírtuk, hogy már májusban is volt kisebb szóváltás a rendőrök és egy maszkos férfi között, amiért csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőket engedik be az állatkertbe. A napokban Pestszenterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő nemrég felújított épületére is sikerült felfesteni vörössel, hogy diszkrimináció. A feliratot szombat délutánra már le is takarították az elefántról.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen, illetve most már a videón is látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!