Valaki annyira sérelmezhetett valamit az állatkertnél, hogy felfestette az egyik kőelefántra: DISZKRIMINÁCIÓ

2021. május 29. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valaki vörös festékkel festette össze a Budapesti Állatkert bejáratát díszítő elefántszobrot: nagy betűkkel azt írta fel rá, hogy DISZKRIMINÁCIÓ. A 444.hu munkatársa épp a helyszínen járt, amikor már rendőrök helyszíneltek.

Fotó: Urfi Péter – 444.hu
Fotó: Urfi Péter – 444.hu

A lap megjegyzi, hogy azt egyelőre nem tudni, mi is történt egészen pontosan, de az Állatkert május elseje óta tart nyitva, és csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Emiatt egyébként az első napok egyikén kisebb szóváltás is kialakult a helyszínen, ahol egy Guy Fawkes-maszkot viselő ember éppen azt magyarázta a rendőröknek, hogy csak oltási igazolvánnyal lehet bemenni, és ez diszkriminatív:

Frissítés 15 óra 52 perckor: Egy olvasónk jelezte, hogy fél négykor már tisztították a feliratot az Állatkertnél, amiről képet is küldött.

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

Úgy tűnik, nem csak az állatkertnél járt az alkotó, (vagy alkotók): olvasónk jelezte, hogy a Pestszenterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő nemrég felújított épületére is sikerült felfesteni vörössel, hogy diszkrimináció. A felújított épületet két éve adták át.

Fotó: olvasónk, Vanessa
Fotó: olvasónk, Vanessa
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass