Fővárosi cég vette meg a Rác fürdőt és a szomszédos lepusztult szállodát

2021. május 31. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen ajánlattevőként, 5,088 milliárd forintért vásárolta meg a Rác fürdőt és a szomszédos szállodát a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a másodszor kiírt árverésen – írja a Népszava.

Még márciusban hirdetett nyilvános árverést a Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A kikiáltási ár több mint 5 milliárd (5 088 240 000) forint volt, az árverésen való részvételhez 254,4 millió forintos előleget kellett befizetni.

Az értékesítési eljárást azonban egy nappal a március 26-ára hirdetett árverés megkezdése előtt érvénytelenítette a felszámoló, azzal az indoklással, hogy sérült a titkosítás. Majd május elsején ismét meghirdették gyakorlatilag ugyanazon feltételekkel. Ezen a liciten szerezte meg az ingatlanokat az egyedüliként induló fővárosi tulajdonú BGYH Zrt.

Még 2002-ben zárt be a fürdő és ekkor kezdték meg a felújítást, és mellé egy modern, 67 szobás szállodát építettek.

A fürdő és a szálloda is elkészült 2010-re, de egy jogi vita miatt soha nem nyílt meg.

„Budapest 2019-ben hivatalba lépett városvezetésének egyik kiemelt célja volt, hogy a Rác fürdő több mint egy évtizedes kallódás után régi fényében kerüljön vissza a Fővároshoz” – áll a Főpolgármesteri Hivatal hétfő délutáni közleményében.

Gy. Németh Erzsébet szerint a Rác fürdőt már 2010 őszén meg lehetett volna nyitni, ám a főpolgármester-helyettes szavai szerint „a Tarlós István vezette Főváros kilenc évig erre nem volt képes, sőt eddig úgy látszott, a budapestiek elveszíthetik a város egyik ékkövét. Ezt a folyamatot sikerülhet most visszafordítani.”

Harminc napon belül nyilatkozhatnak az elővásárlási joggal rendelkezők, ha élni akarnak a jogukkal. Amennyiben az állam nem kíván élni ezzel, akkor a BGYH megkezdheti a fürdő felújítási munkálatainak tervezését – írják a közleményben.

A fürdő kalandos történetéről itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!