Ellenzéki politikusok felháborodtak Orbán bérből élős mondatán

2021. május 28. – 21:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szokásos péntek reggeli interjúján Orbán Viktor arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy a járványnak milyen súlyos gazdasági következményei voltak. Azt mondta, hogy a 2022-es költségvetés a gazdaság újraindításáról fog szólni: béremelésekről, munkahelyteremtésről, az egészségügy támogatásáról, felsőoktatásról. Majd azt mondta, hogy a vírus

„megviselt bennünket. Nem csak a vállalkozásokat, hanem bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom.”

Ezen sokan felkapták a fejüket, mint például Dobrev Klára, aki videóban azt mondta, hogy szerinte az még viccnek is rossz, hogy „Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy a járvány megviselte a fizetésből élőket, és ő is ezek közé tartozik”. Jakab Péter is hasonló oldalról közelítette meg a kérdést, bár ő más hangsúlyban tette ezt.

„A bérből és fizetésből élőket valóban megviselte a válság. A tolvajokat nem”

– írta bejegyzésében, és kiegészítette azzal, hogy szerinte a miniszterelnök legszűkebb köre szerinte 800 milliárd forinttal lett gazdagabb a válság alatt.

A Momentum arra kíváncsi, hogy a követőik hogyan segítenének Orbánnak.

Az RTL Híradó szerint 92 ezren legalább egy éve próbálnak munkát találni, és több mint 128 ezer álláskereső egy forint juttatást sem kap az államtól.