Újragondolja a nagy port kavart hotelépítést a Cserkészszövetség

2021. május 27. – 05:12

Újragondolja a nagy port kavart hotelépítést a Cserkészszövetség
A hotel (balra és középen) korábbi látványterve, jobbra a meglévő kastélyépület – Forrás: Cserkészszövetség

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas tárgyalás után a Cserkészszövetség elállt a Kastélypark fejlesztési terveitől, írta közösségi oldalán Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere a napokban. A bejegyzés szerint a cserkészek józan belátással éltek a helyiek mindennapi nyugalmát megzavaró mértékű beruházással kapcsolatban, amit a település nem tudott volna támogatni.

Lapunk május elején számolt be arról, hogy tiltakoznak a nagykovácsi Kastélyparkba tervezett hotel ellen a hegyi környezetben fekvő zsákfalu lakói, mondván, a grandiózus beruházás megterhelné a már amúgy is túl forgalmas főutat, és a fákat sem kímélné. A szállót a Kastélyparkot kezelő cserkészek építenék, hogy egyensúlyba hozzák az üzemeltetési költségeiket.

Megkerestük a Cserkészszövetséget, hogy teljesen ejtik-e a szálloda tervét. Szórád Előd, a Lechner Ödön Ingatlanfejlesztési projekt vezetője elmondta, hogy az elmúlt időszak egyeztetései, visszajelzései és a kialakult légkör alapján jelezték szándékukat a községnek, hogy újragondolják a tervezési programot és megpróbálják beépíteni azokat az új szempontokat, amelyek mostanában merültek fel.

Szórád közölte, hogy a Magyar Cserkészszövetség továbbra is, ahogy eddig is tette, mindig rendelkezésre állt az önkormányzattal és a helyiekkel való párbeszédre és elkötelezett abban, hogy az ügyeket elsősorban békés-, tárgyalásos úton rendezze.

Bár ez a lépés számunkra egyértelműen új kihívásokat és feladatokat jelent, de úgy gondoljuk, hogy a kialakult helyzetben az a legjobb megoldás, ha az új tényezőket is megvizsgáljuk és bízunk benne, hogy ezután tényleg olyan megoldás születhet, amely mindenki megelégedettségére szolgál majd

– tette hozzá.

Közölte: még áttekintik a meglévő kötelezettségeiket, szerződéseiket, ezt követően lesz csak pontosan látható, hogy hogyan tud megvalósulni a nyugodt, közös megértésen és konszenzuson alapuló tervezés.

Szórád szerint továbbra is fenntartják álláspontjukat, hogy az MCSSZ az elmúlt időszakban folyamatosan egyeztetett az önkormányzattal, főépítésszel, amely során egyszer sem jelezték számunkra, hogy probléma lenne a beruházás léptékével, funkcióival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!