A buszon, metrón, villamoson is kell még maszk, de a megállókban csak akkor, ha az zárt

2021. május 27. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötmillió oltott után életbe lépett járványügyi enyhítéseket követve a BKK is változtatott a maszkviselési kötelezettségen, ennek megfelelően a közterületen lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani.

Ugyanakkor a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – például a metróállomásokon – változatlanul érvényben van a maszkviselési előírás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

Jelezték, hogy a BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik az előírás betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségüknek, sőt 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk. A BKK arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Változtatott a MÁV Zrt. is. Keddi közleményükben azt írták, hogy „a vonatokon, a HÉV-eken és a buszokon, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot”, a peronokon ugyanakkor már nincs szükség erre.

Orbán Viktor múlt pénteki jóslata be is igazolódott szombaton: meglett az ötmilliomodik beoltott, amit a miniszterelnök szokásának megfelelően ezúttal is a Facebookon jelentett be. Május 23-tól megszűnt a kijárási tilalom és az üzletek, vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja, eltörölték a közterületi maszkviselési kötelezettséget, és már szabad az egyéni és csapatsport is közterületeken. Életbe léptek más enyhítések is, ezekről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.