Gyurcsány Orbánnak: Hú, csávókám, azért ez nagyon lenn van!

2021. május 26. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt miniszterelnök szerint sokkal olcsóbb lenne, ha a kormányfő bekövetné az oldalát, és oda kommentelne.

Hú, csávókám, hát azért ez nagyon lenn van – kezdte Gyurcsány Ferenc legfrissebb videóját. A volt miniszterelnök reagált ugyanis az országos Gyurcsány-napra, amelyet az őszödi beszéd évfordulóján a kormányhoz lojális média, valamint maga a Fidesz–KDNP, sőt, Orbán Viktor is „ünnepelt”.

Arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben, hogy noha az őszödi beszéd évfordulója mindig kiemelt esemény a Fideszhez közeli médiumok életében, de a mostani, 15. évforduló valahogy mégis más, a kormány narratíváját követő újságok szinte egész címlapja e köré a téma köré épült.

A volt miniszterelnök Orbánnak címezve mondandóját arról beszélt, hogy nonszensz, hogy a kormányfő azzal foglalkozik, hol voltak az emberek 2006. május 26-án.

„Ventilálsz, nyilvánvalóan valamilyen problémád van”

– mondta Gyurcsány, hozzátéve: „szólnék, hogy te vagy a miniszterelnök”. A DK elnöke szerint Orbán „puskája félrevisz”, és inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy ő maga hol volt akkor, amikor a különböző családtagjai meggazdagodtak 2010 óta.

„Talán inkább kormányozni kellene, nem pedig – most már 1989 óta – velem foglalkozni. Érted?”

Gyurcsány nemcsak a tematikus „emléknapra”, hanem arra a filmre is kitért, amelyet elmondása szerint 800 millió forintnyi közpénzből forgattak, ennyit költött el Orbán rá, ahelyett, hogy fontos társadalmi ügyekre fordította volna az összeget.

„Na de, ha ennyire érdekellek, kövesd az oldalamat, kommentelj, hidd el, sokkal olcsóbb lesz”

– fogalmazott Gyurcsány.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Facebookon azt kérdezte szerdán a követőitől, hogy ki, hol volt, amikor először hallotta a 15 évvel ezelőtti őszödi beszédet. A bejegyzésében pedig egy feliratozott részletet is megosztott a hangfelvételből.

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök erre szintén a Facebookon reagált:

„És te hol voltál, mikor a Fidesz szétlopta az egész országot?”

– kérdezett vissza az ominózus Orbán-poszthoz fűzött kommentjében. Bár Gyurcsány nem válaszolta meg a miniszterelnök kérdését – így az sajnos nem derül ki a hozzászólásából, hogy ő hol volt, amikor először hallotta a saját beszédéről készült felvételt –, a hivatalos Facebook-oldalán szomorúan konstatálta, hogy Orbán sem adott választ az ő kérdésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!