A DK-s Varju László megúszta Kövér figyelmeztetésével a fideszes képviselők leficsúrozását

2021. május 25. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László Szabó Tímea napirend előtti felszólalása után azzal fordult a képviselőhöz, hogy ha a Párbeszéd politikusa egyszer „képes lesz öt percig csendben maradni, és végighallgatni a képviselőtársai válaszát, kap tőlem egy csokor virágot”.

A később felszólaló Varju László (DK) az urizáló orbáni rendszerről beszélt a parlamentben napirend előtti felszólalásában, amit azzal kezdett, hogy Kövérnek címezve azt mondta, ha egyszer képes lesz a házelnök arra, hogy nem bünteti meg Jakab Pétert, akkor ő is ad neki egy csokor virágot. Majd a felszólalásába belefűzte a fideszesek leficsúrozását, amiért legutóbb Jakab Péter (Jobbik) rekordméretű, közel 10 milliós büntetést kapott Kövértől.

Varju arról beszélt, hiába kérték, hogy a vírusválság idején adjanak minden nyugdíjasnak 50 ezres rendkívüli támogatást, a javaslatot lesöpörték az asztalról,

hiszen ez a fideszes ficsúroknak nem érdekük.

Kövér megvárta a választ is a kormány részéről, majd megjegyezte, hogy utoljára figyelmezteti a képviselőt ezért. Hozzátette, felfogta, hogy nem véletlenül jakabozott a felszólalás elején a képviselő, és belecsempészte a ficsúrozást, de most figyelmezteti mindezért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!