A DK-s Varju László megúszta Kövér figyelmeztetésével a fideszes képviselők leficsúrozását

2021. május 25. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László Szabó Tímea napirend előtti felszólalása után azzal fordult a képviselőhöz, hogy ha a Párbeszéd politikusa egyszer „képes lesz öt percig csendben maradni, és végighallgatni a képviselőtársai válaszát, kap tőlem egy csokor virágot”.

A később felszólaló Varju László (DK) az urizáló orbáni rendszerről beszélt a parlamentben napirend előtti felszólalásában, amit azzal kezdett, hogy Kövérnek címezve azt mondta, ha egyszer képes lesz a házelnök arra, hogy nem bünteti meg Jakab Pétert, akkor ő is ad neki egy csokor virágot. Majd a felszólalásába belefűzte a fideszesek leficsúrozását, amiért legutóbb Jakab Péter (Jobbik) rekordméretű, közel 10 milliós büntetést kapott Kövértől.

Varju arról beszélt, hiába kérték, hogy a vírusválság idején adjanak minden nyugdíjasnak 50 ezres rendkívüli támogatást, a javaslatot lesöpörték az asztalról,

hiszen ez a fideszes ficsúroknak nem érdekük.

Kövér megvárta a választ is a kormány részéről, majd megjegyezte, hogy utoljára figyelmezteti a képviselőt ezért. Hozzátette, felfogta, hogy nem véletlenül jakabozott a felszólalás elején a képviselő, és belecsempészte a ficsúrozást, de most figyelmezteti mindezért.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass