Szabó Tímea szerint az egész Fudan egyetemi projekt színtiszta hazaárulás

2021. május 25. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A parlament keddi ülésnapjának napirend előtti felszólalásait Szabó Tímea (Párbeszéd) kezdte.

„Viszlát maszk, goodbye, mondta néhány napja Orbán Viktor, mielőtt zsíros szájjal odatrollkodta volna magát egy szerencsétlen esküvői párhoz”

– kezdett bele felszólalásába a képviselő, majd hozzátette, a miniszterelnök ezzel feloldott néhány járványvédelmi intézkedést, de több dologról nem esett szó. Szabó szerint Orbán azért akarta fenntartani a veszélyhelyzetet, hogy úgy tudjon lopni és kiárusítani az országot a kínai kommunistáknak, hogy ne lehessen rendesen tüntetni ellene. Majd áttért a Fudan Egyetem ügyére.

Szabó szerint az egész Fudan-ügy úgy, ahogy van, hazaárulás. Orbán a Fidesszel karöltve 450 milliárdos kínai hitelből, kínai munkásokkal, kínai alapanyagokból egy olyan, a kínai kommunista párt által alapított elit egyetemet akar felépíteni itt, ami kínai titkosügynök-lerakat. Az egészre pedig annyit tervez költeni, mint a teljes magyar felsőoktatásra egy évben, ami szerinte

színtiszta hazaárulás.

Szabó elmondta, magyar diákoknak terveztek a helyszínre megfizethető szállásokat, majd a tervek szerint a Fudan Egyetem a terület nagyobb részét elfoglalná, fel is mutatta a terveket térképen:

Hozzátette, nem a magyar egyetemistáknak épül a kínai egyetem, egy félév több millió forint lesz itt, ahogy azt is elmondta, a tervek szerint ezen az egyetemen egy tanár másfél milliót fog keresni, miközben egy átlag magyar egyetemi tanár átlagfizetése 300 ezer forint körül van. Szabó minden állításának végén megismételte: ez színtiszta hazaárulás.

Schanda Tamás válaszában arról beszélt, hogy Szabó a felszólalása elején egy félmondattal intézte el, hogy feloldották a járványügyi szigorú intézkedések egy nagy részét, miközben ez valódi eredmény, és sajnálja, hogy a képviselő nem köszönte meg inkább az egészségügyben dolgozóknak a munkájukat. Pedig, tette hozzá, van okunk büszkének is lenni, hogy legyőztük a harmadik hullámot. Schanda szerint ehhez az is kellett, hogy nem ért révbe a baloldal oltásellenes kampánya, „kudarcot vallottak ebben a borzalmas kampányban”.

A Fudan Egyetem kapcsán azt mondta, az egy komoly ügy, komoly kérdés. A magyar kormány azt szeretné, ha a magyar fiatalok a jövő nyertesei lennének, így a felsőoktatás fejlesztése prioritás, ahogy az is, hogy világszínvonalú intézmények jöjjenek az országba. Hozzátette, minden olyan egyetemet szívesen látnak az országban, amely benne van a világ első 50 vagy 100 egyetemében.

A kommunistázásra azt mondta: Szabóék ülnek együtt olyanokkal egy frakcióban, akik vissza akarják hozni a kommunista pártot Magyarországra, a kommunisták utódpártjának a hatalomba való visszakerülésén dolgoznak. Az egész egy politikai hisztériakeltés szerinte, a magyar és európai fiataloknak jó, ha a Fudan megjelenik itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!