Veszélyben a Partizán, ha valahogy nem találnak új bérleményt

2021. május 21. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Baross utcai bérleti szerződésük lejárt, a tulajdonos nem kívánta meghosszabbítani a megállapodást, így júniustól költöznie kell a Partizánnak. A nézői támogatásokból élő, oknyomozó anyagokat és mélyinterjúkat készítő portál azonban mindeddig nem talált új helyet. „Részben anyagi, részben politikai okokból egyetlen tárgyalásunk sem vezetett eredményre” – mondta a Partizánt vezető Gulyás Márton, aki így a nyilvánossághoz fordult segítségért.

A szervezet anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy teljes piaci árat fizessen, de a lehetőségeket tovább szűkíti, hogy volt olyan ingatlantulajdonos, aki „politikai érintettség vagy politikai kitettség” miatt nem vállalta, hogy helyet biztosítson a nem kormánypárti portálnak.

Abban, hogy jelenlegi helyüket el kell hagyniuk, Gulyás nem sejt politikai kényszert. „Más elképzelései voltak a tulajdonosnak a hely további használatáról” – mondta a Telexnek.

Gulyás arra kérte a Partizán közösségét, hogy ha van olyan személy, akinek birtokában van megfelelő ingatlan, az jelezze a pestipartizan@gmail.com-on.

Az ingatlan legfőbb paraméterei:

  • Összesen 700 négyzetméteresnek kell lennie,
  • ebből 300 négyzetméternek egybefüggőnek kell lennie,
  • és a belmagasságnak el kell érnie a négy métert.

„Veszélyben van a Partizán, amennyiben egy hónapon belül nem tudjuk elkezdeni a költözést és az új stúdió kialakítását, akkor nem leszünk képesek biztonsággal elindítani az új évadot” – mondta videójában Gulyás.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass