Verebes: Az én életemben a Heti Hetes egy tévedés

2021. január 8. – 18:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Verebes István volt a vendége a PartizánPOP műsornak, ahol többek között az is szóba került, hogy miért nem vett részt a műsor különkiadásában, amelyben a Heti Hetes legismertebb arcai vettek részt. Akkor több szereplő is utalt arra, hogy nem igazán jó a viszonyuk Verebessel, vagy már régóta nem tartják a kapcsolatot.

Rögtön az adás elején Verebes meglehetősen negatívan kezd a Heti Hetessel kapcsolatban. Felsorolja, hogy színészként, rendezőként, dramaturgként, íróként, színházigazgatóként vagy műsorvezetőként mi mindent ért el, majd azzal zárja le, hogy sajnos ennek ellenére az utcán még mindig a Heti Hetes miatt szólnak oda hozzá.

Élete tévedésének és kurvaságnak titulálta, hogy annak idején elment az RTL közel 20 évig futó műsorába szerepelni.

Elment a dolog annyira baloldalra, hogy én azt már nem akartam vállalni.

– magyarázza Verebes a műsorból való távozását azok után, hogy sokáig a szereplők törzsgárdájához tartozott.

Azt is hozzátette, hogy azért is volt nézeteltérése a szereplőkkel, mert szerinte elfogultak voltak a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánnyal szemben, mert „egyik a lapját akarta menedzselni, a másik Kossuth-díjat akart”, de nem részletezte, hogy itt pontosan kikre gondolt. Azt is mondta, hogy az ő életében a Heti Hetes egy tévedés volt.

Arról is beszélt a műsorban, hogy 1998-ban a Tocsik-ügy hatására a Fideszre szavazott. Nem hitt a szocializmusban, és soha nem volt baloldali ember, világnézetileg pedig színesnek érzi magát. Bár hozzátette, hogy szerinte a szocializmusban nem volt olyan nyomor és a perspektivitásnak olyan hiánya, mint most van.

Később visszatérnek a Heti Hetesre. Ekkor Verebes elmondja, hogy a művészeti megítélésének nem tett jót a műsor, viszont ennek és a Napkeltének köszönhetően tudta a fiát beíratni egy angliai filmes főiskolára.

Mindent a pénzért csináltam. Én egy lusta ember vagyok.

– mondja a műsorban, aztán Bajor Imréről kezdenek beszélni, aki Verebes jó barátja volt. Verebes utólag elismerte, hogy nem volt jó döntés, hogy a Heti Hetesben nyíltan viccelődtek Bajor alkoholizmusával, illetve azt is elismerte, hogy voltak szexista megnyilvánulások a műsorban. A macsóizmus kérdése egyébként a Heti Hetessel kapcsolatos különkiadásban is előkerült témaként.

A Napkeltével kapcsolatban elmondja, hogy nincs igaza Orbán Viktornak, amiért szerinte ez egy baloldali műsor volt. Ugyanannyira szerepeltek – hol többször – benne fideszesek, mint mások, és egyébként is Gyárfás Tamás főszerkesztőnek az volt a mottója, hogy „minden segget kinyalok”, vagyis rendelkezésére áll mindenkinek. Azt is elismerte, hogy egyébként máig gyakran beszélnek Gyárfással és barátságban vannak.

A nagyesküt letenné, hogy Gyárfás nem vett részt a Fenyő-gyilkosságban, mondta.

A teljes adás egyébként itt nézhető meg:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!