Berki Krisztián ügyvédje az egyik, akit több százmilliós csalás miatt őrizetbe vettek a rendőrök

2021. május 20. – 10:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egykori adóhivatali vezető, Szilágyi Roland is érintett abban a több százmilliós vesztegetési ügyben, amit szerdán jelentett be a Központi Nyomozó Főügyészség. A Pesti Srácok cikke szerint Szilágyi korábban a NAV magas rangú vezetője volt, és olyan celebek jogi képviseletét végezte már, mint Berki Krisztián, Győzike vagy Lagzi Lajcsi.

Ahogy a Telex is megírta, 2019 szeptembere és 2020 márciusa között egy férfi több társával egy vállalkozótól kb. 800 millió forintot kapott. A társak között volt két ügyvéd is. A vád szerint a pénzt azért kapták, mert azt állították, hogy ebből a pénzből fizetik ki a belügyminisztert, a rendőröket, a NAV-ot és más hivatalos szerveket, hogy ne induljon a vállalkozó ellen adóhatósági és büntetőeljárás. Végül mégis elindult ellene a nyomozás, ezért további 100 milliót kértek, hogy majd ezzel kedvezően befolyásolják az eredményt.

Később ugyanezt egy vállalkozót megkereste egy másik ügyvéd is, aki 150 milliót kért, hogy segítsen neki kedvezően alakítani a büntetőeljárást. Ez az ügyvéd is azt állította, hogy a pénzzel a miniszterelnököt, a legfőbb ügyészt és egy NAV-vezetőt kell lefizetni.

A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét, és indítványozza letartóztatásuk elrendelését, amiről még a héten döntést hoznak.

Szilágyi egyébként egy alkalommal Berki Krisztián mellett szerepelt az M1-en az önkormányzati választás kampányában. Akkor Fábián Barna műsorvezető azért kérdezgette a párost, mert beperelte egymást a főpolgármesterségért induló Berki és Puzsér Róbert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!