Elbontják az erdőpusztító Csipak-villát

2021. május 19. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányhivatal elbontatja a hármashatár-hegyi Csipak-villát – jelentette be Tordai Bence a Facebookon. A képviselő március végén kérdezte meg az agrárminisztert, hogy mikor bontják el a villa garázsát, de akkor nem kapott konkrét választ.

A Telex már március 26-án küldött kérdéseket a villa ügyében, amikre azóta sem kaptunk hivatalos választ. Arról, hogy hogyan is épült meg az a villa, valamint az építéssel járó környezetkárosításról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Tordai kikérte a kormányhivatal határozatát, ami szerint az építtetőnek április 21-től számítva 90 napon belül el kell bontani az épületet és az ahhoz kapcsolódó építményeket. A határozatban több szabálytalanságot is megemlítenek, az épület több szempontból is eltér az eredeti tervrajzoktól. Például nagyobb lett, mint ahogy ígérték, a parkolókat sem úgy alakították ki, mint az tervben volt, extra fürdőszoba került a szivarszobához, és több ponton is erdőt kellett pusztítani ahhoz, hogy a villa a jelenlegi formájában megépülhessen.

Csipak Péter korábban felfüggesztett börtönt kapott természetkárosítás miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!