Most elmondhatja véleményét az Aquincumi híd jövőjéről

2021. május 18. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Évtizedek óta szerepel Budapest fejlesztési és szabályozási terveiben egy új északi híd építése Aquincumnál, a Pók utca és a Váci út között. Egy 2017-es kormányhatározat nyomán a BKK elindította az Aquincumi híd megvalósíthatósági tanulmányának készítését. A megvalósíthatósági tanulmány és az első lakossági kérdőív arra keresi a választ, hogy milyen közlekedési kapcsolatok fejlesztésére van szükség.

A fejlesztés célja, hogy a térségben lakók könnyebben, a kerülőutak csökkentésével elérjék a számukra fontos úticélokat, ugyanakkor a gépjárműforgalomból adódó terhelés ne haladja meg a híd által nyújtott előnyöket.

Hogyan teljesülhet ez az egymásnak ellentmondó két cél? Az elképzelések szerint Óbuda és Újpest között nem egy forgalmas tranzitút épülne, hanem egy visszafogott áteresztő képességű, lefojtott forgalmú híd, ilyennek tervezik a Galvani hidat is. Így az Aquincim felől a belvárosba, vagy belbudáról mondjuk Vác felé igyekvők továbbra is a gyorsabb Árpád-hídat választanák, míg az Óbuda és Újpest között közlekedők az új hidat.

Arról, hogy szükség van-e egyáltalán az Aquincumi hídra, itt írtunk részletesebben, Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke szerint

Benne van a pakliban, hogy nincs.

A tervezés további alakulásáról és a részvételi folyamatról további részletek a BKK oldalán olvashat, a kérdőívet pedig itt töltheti ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!