Elvették Karácsonytól a simicskázós elsőzést

2021. május 16. – 19:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely nemrég azzal dicsekedett, hogy politikai karrierjének egyik fontos momentuma volt, hogy elsőként hozta fel Simicska Lajos nevét a parlamentben még 2011-ben országgyűlési képviselőként. Karácsony akkor még az LMP képviselőjeként az azonnali kérdések órájában kérdezte Orbán Viktort az egykori kollégiumi szobatársáról, erről a vitáról elérhető a videó is.

Azonban a DK-s Szabó Zoltán egy Facebook-bejegyzésben jelezte Karácsonynak, hogy a főpolgármester azért ne legyen erre annyira büszke, mert még országgyűlési képviselő sem volt, amikor Szabó már bőven simicskázott. A politikus az első Fidesz-kormány idején, 1998 és 2002 között ő maga is többször beszélt Simicska Lajosról a parlamentben, aki egészen a hírhedt G-napig a párt legfontosabb oligarchája volt.

Szabó még azt is megnézte, hogy a parlamenti napló tanúsága szerint 203-szor hangzott el a név a fölszólalásokban akkoriban.

Végül azzal zárja a bejegyzését, hogy „Te akkor még a parlamentben nem mondhattad ki sem Simicska nevét, sem mást, legalábbis az ülésteremben nem, mert nem voltál képviselő. Szóval inkább arra légy büszke, amit valóban megtettél – szerintem van mire”